CATEGORIEËN
OVER UITGEVERIJ DEYSTERE
CONTACT/BESTELLEN
OVERZICHT BOEKEN
Essays
Gedichten
haiku
Romans
Theater
RECENTE BERICHTEN

Boekvoorstelling
LES AILES DE LA NOSTALGIE
Verhalen
Op ongeveer alle domeinen kunnen we ons vandaag zorgen maken: politieke gezagsdragers
kunnen geen beslissingen meer afdwingen omdat teveel participanten in uiteenlopende richtingen willen, de economische crisissen volgen elkaar op en wijzen op een fundamentelere systeemcrisis, werkgelegenheid en pensioenen lijken almaar problematischer, steeds nieuwe ecologische thema's maken duidelijk dat we dringende maatregelen moeten nemen maar niemand zit nog aan het stuur van het schip.

Onze tijd heeft nood aan frisse ideeën en inspirerende vooruitzichten om de impasse waarin we zijn beland te doorbreken en nieuwe paden te vinden waar wij enthousiast kunnen over zijn.

In 'De wereld voor beginners' zoekt Johan Teirlinck naar oorzaken en schuift hij enkele visies naar voor. Hij onderscheidt de buitenwereld en die in ons hoofd, wijst op de rol van moreel gezag, verstenliefde en welbegrepen eigenbelang en onderstreept de impact van kunst en cultuur bij de ontwikkelingsprojecten.
Hij onderzoekt de betekenis van technologie, landbouw en (alternatieve) energie in het actuele debat over ecologische en economische duurzaamheid en stelt vragen bij het democratische bestel in zijn huidige vorm en werking.
Ook de noodzaak van het overtollige, de blik van de kunstenaar op dit alles en het spiritueel atheïsme komen aanbod.

Een boek, kortom, dat te denken wil geven en dat smeekt om reacties.
de wereld voor beginners / johan teirlinck