CATEGORIEËN
OVER UITGEVERIJ DEYSTERE
CONTACT/BESTELLEN
OVERZICHT BOEKEN
Essays
Gedichten
haiku
Romans
Theater
RECENTE BERICHTEN

Boekvoorstelling
LES AILES DE LA NOSTALGIE
Verhalen
Johan Teirlinck schrijft in 'Tennis, het mentale verhaal' een persoonlijke visie neer op hoe 'tennis' kan gezien worden als een complex spel waarbij fysieke en technische vaardigheden moeten worden aangewend om het tactische en mentale gevecht dat een tenniswedstrijd is, tot een goed einde te brengen.

Hij verrast de lezer door frisse wendingen en standpunten en geeft blijk van opmerkelijke inzichten in wat zich achter het uiterlijk vertoon van een tenniswedstrijd afspeelt in het brein van een speler.

Op een heldere wijze dringt Johan Teirlinck door in het hoofd van de tegenstander en komt hij tot opvattingen over de verwevenheid van tennisser en mens en de boeiende inzichten die dat met zich kan brengen.
Zoals de ondertitel het suggereert zijn het letterlijk ideeën over tennis, je tegenstander, jezelf en je leven. Wie zelf tennist, coacht of wie ouder is van een tennis spelend kind zal in dit boek een grote voorraad nieuwe ideeën, begrippen en inzichten vinden die je soms herkent of waar je graag discussie zou over willen voeren.

'Tennis, het mentale verhaal' laat je alvast niet onberoerd.
Tennis, het mentale verhaal / johan teirlinck