CATEGORIE√čN
OVER UITGEVERIJ DEYSTERE
CONTACT/BESTELLEN
OVERZICHT BOEKEN
Essays
Gedichten
haiku
Romans
Theater
RECENTE BERICHTEN

Boekvoorstelling
LES AILES DE LA NOSTALGIE
Verhalen
Aan de hand van drie essays over relevante topics uit het denken van vandaag belicht Johan Teirlinck in 'Het actuele denken' de fenomenen en uitgangspunten in de hedendaagse kunst, cultuur en het brede maatschappelijke veld.

Het eerste essay, 'De mentale ruimte', zoemt in op onze persoonlijke beleving of perceptie van de wereld die steeds meer terrein wint ten koste van een werkelijkheidsbeleving die louter uitgaat van 'echte' en concrete situaties.

In 'Contaminaties' wordt aandacht besteed aan de besmetting door onze omgeving, onze jeugd, ons surfgedrag en alle woorden en beelden die op ons pad komen, zodat we de wereld ook werkelijk anders gaan zien. Voor kunstenaars en denkers blijkt dat zij zelf als 'contaminator' fungeren in hun werk.

'Serendipiteit', Teirlincks derde essay, gaat dieper in op het hedendaagse fenomeen van het inspelen op en betekenis geven aan toevallige gebeurtenissen. In dit deel geeft Teirlinck vlijmscherpe kritiek op ons typisch westers, neoliberaal, rationeel en eensporig denken.
Het Actuele Denken/ johan teirlinck